KEN DE BLINDE VLEKKEN

KEN DE BLINDE VLEKKEN

Onthoud dat u een paar blinde vlekken rond uw voertuig heeft. Het gebied achter de pilaren van de auto en achterin zijn de gebruikelijke blinde vlekken. Wees altijd voorzichtig wanneer u in deze richting rijdt, bijvoorbeeld wanneer u van rijstrook wisselt of achteruitrijdt uit een parkeerplaats. In uw achteruitkijkspiegel kijken is niet voldoende. Pas op voor naderend verkeer vanaf de zijkanten, dat een dode hoek vormt op de buitenspiegel, in de buitenspiegels.

Op wegen met hogere snelheidslimieten, zoals snelwegen, nadert het verkeer van achteren zeer snel. Wanneer er grote voertuigen zoals vrachtwagens en bussen op de weg rijden, zorg er dan voor dat u voldoende afstand aanhoudt zodat uw auto zichtbaar is in de achteruitkijkspiegels en buitenspiegels van het voertuig voor u. In feite is het bumperkleven van een voertuig een risico. Bewaar dus een redelijke afstand tot de voorligger.

Een back-up maken is altijd lastig. Kijk eerst even rond of er iets op uw weg is. Wees vooral voorzichtig als er kinderen in de buurt van de auto spelen. Defensief rijden lijkt misschien saai, maar veiligheid zou de belangrijkste overweging op de weg moeten zijn.

https://hallorijbewijs.nl/