DIY FACEMASK MET OUD T-SHIRT

DIY FACEMASK MET OUD T-SHIRT

Je zult het nodig hebben:

-Een T-shirt

-Schaar

-Koffiefilter of papieren handdoek (optioneel)

Als je een T-shirt hebt dat je niet erg vindt om te knippen, dan kun je er gemakkelijk en snel een gezichtsmasker van maken. Merk op dat je geen echt oude T-shirts wilt gebruiken als er gaatjes in zitten of als ze doorgesleten zijn. Idealiter zou je T-shirt 100 procent katoen moeten zijn en zo ondoorzichtig mogelijk. 

Om te beginnen knip je gewoon de onderkant van je T-shirt af. De hoogte van de hoeveelheid materiaal die je nodig hebt, is de lengte van de bovenkant van je neus tot aan de onderkant van je kin (ongeveer 7-8 inches van 17-20 cm). Het is het beste om het meetlint eruit te halen als u het niet zeker weet en het groter te knippen dan u denkt dat u nodig hebt, zodat u het overtollige materiaal later kunt knippen (als u te klein knipt, loopt u tegen problemen aan). 

Je moet dan in je T-shirt knippen – ongeveer 15-17 cm – om de bandjes voor je gezichtsmasker te maken, waardoor je een soort langwerpige c-vorm krijgt. Vervolgens knip je de stropdassen door zodat je ze opnieuw om je hoofd kunt binden. Pas ze aan tot ze goed om je neus en kin zitten.

medisch-mondkapje.nl

www.dgmondmasker.nl